Retningslinjer for informasjonskapsler og personvern på nettstedet

Vi tager dit privatliv alvorligt

Personvernerklæring for Ekspress Bank

Ekspress Bank er opptatt av å respektere ditt personvern. Derfor behandler vi dine personopplysninger i samsvar med personopplysningsloven og den til enhver tid gjeldende lovgivning. Denne personvernerklæringen beskriver hvilke personopplysninger vi mottar, samler inn og på annen måte behandler når du besøker denne nettsiden.

Med personopplysninger menes opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson.

Vi oppfordrer deg til å lese nøye gjennom denne personvernerklæringen.

Hvilke opplysninger samles inn?

Ekspress Bank samler inn og behandler IP-adresser, samt besøkendes adferd på nettsiden ved bruk av informasjonskapsler.

Hva er en informasjonskapsel (cookie)?

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin, smarttelefon, nettbrett eller lignende med det formålet å gjenkjenne enheten, huske innstillinger, utføre statistikk og målrette annonser ved senere besøk. Ingen personlige opplysninger lagres i våre informasjonskapsler og de kan ikke inneholde virus.

Hva bruker Ekspress Bank informasjonskapsler til?

Vi bruker informasjonskapsler til å hjelpe oss med å identifisere deg som bruker, og dermed kunne vise deg de annonsene som mest sannsynlig vil være relevante for deg. I tillegg bruker vi opplysningene til statistikk og til å optimalisere tjenestene og innholdet vårt.

Så lenge oppbevares informasjonskapslene

Informasjonskapsler sletter seg selv. Varigheten på en informasjonskapsel kan være alt fra noen dager til 2 år. Informasjonskapslene fornyes etter hvert besøk.

Disse informasjonskapslene bruker vi

Obligatoriske informasjonskapsler
Disse informasjonskapslene er nødvendige for at kjernefunksjonaliteten på nettstedet skal fungere.

Informasjonskapsler for funksjonalitet
Disse informasjonskapslene er nødvendige for at kjernefunksjonaliteten på nettstedet skal fungere.

Informasjonskapsler for annonsering
Disse informasjonskapslene brukes av reklamebyråer til å levere annonser som er relevante for dine interesser.

Slik sletter eller blokkerer du informasjonskapsler

Det er enkelt å slette informasjonskapsler fra en datamaskin eller mobil enhet, ved hjelp av nettleseren. Se under «hjelp» i nettleseren, for å finne instruksjoner for hvordan du håndterer og sletter informasjonskapsler. Du kan velge å deaktivere informasjonskapsler, eller motta et varsel hver gang en ny informasjonskapsel blir sendt til datamaskinen eller mobilenheten din. Vær oppmerksom på at du ikke vil kunne bruke alle funksjonene hvis du slår av eller sletter informasjonskapsler.

Om enheten din (datamaskin, nettbrett osv.) benyttes av flere forskjellige personer, eller du bruker flere forskjellige nettlesere, bør du være oppmerksom på at innstillingene dine kan variere alt etter hvem som bruker enheten og hvilke nettlesere som benyttes. Legg også merke til at om du bruker flere forskjellige enheter når du besøker nettstedet vårt, må du stille inn preferansene dine for hver enkelt enhet.

Vår bruk av personopplysninger

Ekspress Bank behandler personopplysninger som du frivillig oppgir. Vi samler inn fødselsnummer, kontaktinformasjon, informasjon om økonomien din, sivilstatus, nasjonalitet, utdanning og kontonummer når du fyller inn lånesøknaden din. Dette gjør vi for å kunne behandle lånesøknaden på raskest mulig måte. For å kunne samle inn personopplysningene, trenger vi ditt samtykke. Du gir samtykke når du sender inn lånesøknaden.

Dersom du samtykker til det, kan Ekspress Bank lagre opplysninger om deg i en profil når du besøker nettsidene som er en del av et annonsenettverket. Hvis du på et tidspunkt har lagt igjen personlige opplysninger om deg selv på en av nettsidene i annonsenettverket, vil vi i Ekspress Bank kunne bruke disse opplysningene når du besøker vår nettside. En nettside i annonsenettverket er for eksempel systemet vi bruker når du fyller ut lånesøknaden. Oppgir du opplysninger på vår nettside, vil også disse bli lagret i profilen din. Opplysningene brukes for å gjøre søknadsprosessen enklest mulig. Vi oppbevarer opplysningene frem til du avslutter kundeforholdet ditt hos oss. Ekspress Bank deler aldri opplysninger om deg med en tredjepart.

Du kan når som helst trekke ditt samtykke tilbake, og kreve at personopplysningene slettes i samsvar med personvernlovgivningen. Ekspress Bank vil ikke lagre opplysninger om deg lenger enn det som er nødvendig for å gjennomføre formålet angitt ovenfor.

Bruk av databehandler, utlevering og konfidensialitet

Gjennom planlagte og systematiske tiltak vil vi sørge for tilfredsstillende informasjonssikkerhet med hensyn til blant annet konfidensialitet. Dine personopplysninger kan bli gjort tilgjengelig for tjenesteleverandører som etter avtale med oss forestår den tekniske eller administrative driften av vårt nettsted og våre tjenester. Enkelte mindre utfyllingsskjemaer på Ekspress Banks nettsted håndteres av leverandøren Jotform. Disse dataene sendes i kryptert form. Når vi gir tredjeparter tilgang til personopplysninger på denne måten, sikrer vi at disse tredjepartene overholder våre krav til behandling av personopplysninger og gjeldende lovgivning.

Ekspress Bank gir for øvrig ingen personlige opplysninger om deg videre til tredjeparter, med mindre du har gitt spesielt samtykke til det. Opplysninger som oppgis i forbindelse med lånesøknad på Ekspress Bank sine nettsider, sendes til Ekspress Bank via en kryptert forbindelse.

Vi bruker Google Analytics på våre nettsider, du kan lese mer om hvordan Google bruker data her: www.google.com/policies/privacy/partners/

Rett til å kreve innsyn, retting, sletting, begrensning av behandling og dataportabilitet

Ekspress Bank er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med våre tjenester. Du har til enhver tid rett til innsyn i de opplysninger som er registrert om deg og kan kreve retting, sletting (inkludert retten til å bli glemt) og rett til begrensning av behandlingen i samsvar med gjeldende personvernlovgivning. Dersom du ønsker å igangsette slike tiltak, kan du når som helst kontakte oss på mail på marked(at)ekspressbank.no.

Du har videre rett til å kreve å motta personopplysninger som du har gitt Ekspress Bank i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinleselig format (dataportabilitet), i samsvar med personvernforordningen.

Når det gjelder behandling av personopplysninger når du er kunde i Ekspress Bank, henviser vi til våre generelle forretningsvilkår på www.ekspressbank.no.

Nettstedets eier og kontaktopplysninger
Dette nettstedet er drevet og eid av:
Ekspress Bank
Postboks 1189 Sentrum
NO-0107 Oslo
Organisasjonsnummer: 991682511
Tlf.: 815 45 300

Klageorgan

Dersom du mener at Ekspress Bank har behandlet dine personopplysninger i strid med personvernlovgivningen kan du til enhver tid klage til Datatilsynet.

Endringer

Ekspress Bank har anledning til å endre personvernerklæringen ved endringere i behandlingen av personopplysninger eller lovendringer. Dersom eventuelle endringer har betydning for ditt personvern, vil slike endringer bli godt synliggjort, og du vil gis anledning til å avgi nytt samtykke.

Hvilke informasjonskapsler bruker Ekspress Bank?
For å gjøre det lettere for deg å få oversikt over måten nettstedet vårt bruker informasjonskapsler på, har vi gruppert informasjonskapslene i kategorier. Du kan se hver kategori og hver informasjonskapsel i Informasjonskapselerklæringen. 


Informasjonskapselerklæringen oppdateres hver måned av Cookie Information. Hvis du har spørsmål, kan du skrive til info(at)cookieinformation.dk.